Jump to content


Photo
- - - - -

Sidelight On One Side Not Working


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 NikOett

NikOett

    Learner Driver

  • TMF+ Member
  • PipPip
  • 11 posts
  • Location: Worcs

Posted 24 March 2019 - 04:13 PM

1989 Racing Green with Wipac H4 conversions.

 

Getting everything sorted for upcoming MOT...

 

The sidelight bulb on the nearside headlamp isn't working. Dim-dip sidelights working fine with engine running, however the small capless bulb isn't.

 

I've checked voltage over terminals and is over 12V. Bulb is ok as when swapped with the other side the issue stays on the nearside and doesn't follow the bulb (continuity also ok). Thought it could be a dodgy earth, however the earth is shared with main bulb which works ok (see pic).

 

Anything else I should be checking?

 

Also - I presume these need to work for the MOT as don't have sidelight on one side when engine off?

 

Thanks all!

 

Attached File  IMG_2392.jpg   42.2K   1 downloads



#2 cal844

cal844

    Crazy About Mini's

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6,554 posts
  • Local Club: www.scottishmini.net

Posted 24 March 2019 - 08:08 PM

Have you tried a new switch? Have a look at the three way earth connection behind the grille

#3 gazza82

gazza82

    Up Into Fourth

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,101 posts
  • Location: Bucks
  • Local Club: TMF+

Posted 24 March 2019 - 11:05 PM

Have you swapped bulb AND socket? Those bullet connectors are notorious for corroding and you get a bad connection.

Edited by gazza82, 24 March 2019 - 11:06 PM.


#4 KernowCooper

KernowCooper

    Sparkie

  • Mini Docs
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7,812 posts
  • Name: Dave
  • Location: The South West
  • Local Club: Kernow Mini Club

Posted 25 March 2019 - 11:33 PM

Turn the side lights on and earth the black wire going to the sidelights if the light comes on then its a bad connection or in the bulb holder, give that a try



#5 NikOett

NikOett

    Learner Driver

  • TMF+ Member
  • PipPip
  • 11 posts
  • Location: Worcs

Posted 26 March 2019 - 06:25 AM

Thanks for the suggestions. I’ll give them a go today. Just in case I’ve ordered a spare bulb holder. I’ll let you know how I get on

#6 NikOett

NikOett

    Learner Driver

  • TMF+ Member
  • PipPip
  • 11 posts
  • Location: Worcs

Posted 30 March 2019 - 07:50 PM

I got it working in the end. Found it was the live connection to the bulb that was the issue rather than the earth by using another cable to connect the bulb to different combinations of connections on the opposite sidelight. Traced the cable back to the double female bullet connector blind the grille in the centre - the bullet was a bit corroded so cleaned up with a wire brush and everything working fine.

 

Thanks for your help - MOT all passed too






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Mini Spares