Jump to content


Photo
- - - - -

Mk1 Wiring Issue


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 1963MKI

1963MKI

    Stage One Kit Fitted

  • TMF+ Member
  • PipPipPip
  • 96 posts

Posted 20 March 2020 - 04:46 PM

I’m repairing/reinstalling my entire wiring loom and have run into what I hope is the last gremlin.

Everything seems to work, I have started the car yet. The ignition warning light comes on as it should when I turn the key, but by turning the key it extinguished the oil pressure warning light (which is on with the ignition off) ? Can’t seem to figure it out. Car is a 63’ mk1 848 with floor start. Been converted to negative earth the old fashioned way

#2 DeadSquare

DeadSquare

    Camshaft & Stage Two Head

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,876 posts
  • Location: Herefordshire
  • Local Club: Herefordshire Motor Club

Posted 20 March 2020 - 05:25 PM

The oil light on my old Pick-up came off the same feed as the ignition.



#3 gazza82

gazza82

    Up Into Fourth

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,285 posts
  • Location: Bucks
  • Local Club: TMF+

Posted 20 March 2020 - 05:49 PM

Oil pressure light should have two connections: one to the pressure switch (Green/Yellow) and the other to the fused feed (Green) .. on most mini's with a central speedo this probably comes from the B side of the fuel gauge.

 

Ignition light is White, from ignition switch, and yellow from D post on regulator (if you still have a dynamo).



#4 1963MKI

1963MKI

    Stage One Kit Fitted

  • TMF+ Member
  • PipPipPip
  • 96 posts

Posted 20 March 2020 - 06:43 PM

Yeah so I’ve chased the wires and I don’t have volts on the d post of the regulator ? Any ideas why, everything else is powered up and good




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Mini Spares