Jump to content


Photo
- - - - -

1989 Mini Cooper (998) - Automatic


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Spackaveli32

Spackaveli32

    Passed Test

  • Noobies
  • PipPip
  • 30 posts
  • Location: Honolulu

Posted 27 February 2021 - 03:17 AM

Recently had the engine pulled to fix numerous oil leaks. After reinstalling, I noticed that the car doesn’t accelerate right away. I have to rev it pretty high to get it going. No work was done to the gearbox. Any suggestions on what it may be? Thank you in advance.

#2 MiniMadRacer

MiniMadRacer

    Super Mini Mad

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 692 posts
  • Location: Essex

Posted 27 February 2021 - 07:38 AM

I dont know much about the automatics, but have you connected the so called kick down rod correctly to the Carb..(assuming yours is a carb model of course)



#3 Spackaveli32

Spackaveli32

    Passed Test

  • Noobies
  • PipPip
  • 30 posts
  • Location: Honolulu

Posted 27 February 2021 - 06:33 PM

MiniMad, I can take a look. I am at a lose right now plus I can’t find my Haynes manual. Thank you for the suggestion.

#4 MikeJE

MikeJE

    Stage One Kit Fitted

  • TMF+ Member
  • PipPipPip
  • 75 posts
  • Location: Surrey
  • Local Club: LSMO

Posted 01 March 2021 - 08:34 AM

May be a good idea to ask on the automatic mini forum (mods: hope it's OK to post a link?) -

 

https://autominiregi....proboards.com/

 

Hope that helps

 

Best wishes and good luck

 

Mike






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Mini Spares