Jump to content


Photo
- - - - -

Mini Running Issues

engine

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Aaaaaaaa

Aaaaaaaa

    Just On Tickover

  • Noobies
  • Pip
  • 6 posts
  • Location: Essex

Posted 16 September 2021 - 07:39 AM

Good morning, I have an issue with getting my mini to run.its a mini city e 1988. I've owned it for 33years but has been garaged for the last 20. I can get it running for about 30 secs then it revs like mad and then dies. Leave it a while and then it does the same again. I've changed all the usual parts, plugs leads points etc and cleaned the carb as best as I can.need to move the car soon to get welding done and dont fancy pushing it to driveway. Garage is in a block so not just pushing it out of garage!!😫😫. Any help would be appreciated to at least keep it running for longer than 30 secs.

#2 Li4mk

Li4mk

    Just On Tickover

  • Noobies
  • Pip
  • 7 posts
  • Location: Knottingley

Posted 21 September 2021 - 08:24 PM

I had a similar issue where the revs would be really high on start up, turned out to be the advance/retard vacuum pipe from the distributor to the carb that had split on both ends. Might be worth checking, only a couple of quid to replace.

Edited by Li4mk, 21 September 2021 - 08:25 PM.


#3 Aaaaaaaa

Aaaaaaaa

    Just On Tickover

  • Noobies
  • Pip
  • 6 posts
  • Location: Essex

Posted 25 September 2021 - 11:52 PM

Thanks, this had rotted whilst it was stored so have replaced. Was told this could be the problem but no luck.





Also tagged with one or more of these keywords: engine

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Mini Spares